Over ons

KunstLokaal is eind 1995 opgericht door Peter-Frans de Graaf en Daniëlle van Strien. Min of meer als reactie op bemoeienissen van niet zo sociale tekendocenten die zonder te vragen in de tekeningen van hun studenten begonnen te krassen. Dat kon beter vonden wij, zowel in de vorm als qua inhoud! Echte kunstwerken in de les was steeds het uitgangspunt. Zo bouwde KunstLokaal een kunstcollectie op. Bij KunstLokaal zijn we betrokken, milieubewust, sociaal en uiteraard kritisch waar nodig.

Bij al die lessen kwam goed materiaalgebruik en advies steeds centraler te staan. Dat liep zodanig uit de hand, dat er nu uiteindelijk een webshop en een winkel is. Steeds met kwalitatief advies als uitgangspunt. Wij zijn ook wel verkopers, maar eerst en vooral kunstliefhebbers, en dan is kwaliteit het uitgangspunt.

Peter-Frans de Graaf studeerde publiciteitsvormgeving, illustratie en boekverzorging aan de kunstacademie in Utrecht New Jersey en in Kampen. Hij is ook eerste graads docent met als specialisatie tekenen, schilderen en grafische technieken. Peter-Frans de graaf is sinds 1993 actief als beeldend kunstenaar en stelt zijn werk veelvuldig tentoon in binnen en buitenland: www.peterfransdegraaf.nl

Gastdocenten en winkelmedewerkers:

*Rike Beekman, studeerde Mode aan de KABK Den Haag. www.rb-bags.nl
*Grada Buren, studeerde o.a. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ in Arnhem. www.gradaburen.nl
*Frans Kwakkenbos, studeerde o.a. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ in Arnhem. www.franskwakkenbos.nl